dijous, 12 de juny del 2014

ESCOLA PER TOTHOM

A portes d'acabar aquest curs escolar, tan sols fa dues setmanes, el Consell Comarcal ens ha comunicat que a partir del Setembre tots els nens que viuen a La Molina i Masella es queden sense les beques de menjador i transport que gaudien perquè l'escola està a més de 8 km. d'on viuen els alumnes. El motiu és que la LOGSE contempla que es poden beneficiar de les beques de menjador i transport tots aquells alumnes que no tenen escola en el seu municipi (sense diferenciar la distància a on siguin aquests municipis). Per tant, nens de municipis que estan a 2, 3 i 5 km. poden gaudir d'aquestes ajudes però els nens de La Molina i Masella que són els que viuen més lluny, al ser municipi d'Alp, ens han tret aquestes ajudes.

Això implica que les famílies de 25 nens que viuen entre La Molina i Masella i estan escolaritzats en l'Escola Bac de Cerdanya d'Alp, a partir del Setembre hauran de fer front a pagar una part del autocar que cada dia porta els nens a l'escola i a pagar tot el servei de menjador ja que donada la distància que hi ha fins al centre no es fa viable la possibilitat de que els nens que vulguin puguin anar a dinar a casa.

Fins el 1990 hi va haver una escola situada en l'Alberg Mare de Déu de les Neus de la Molina. Les famílies implicades sol.licitem una solució a aquesta situació. Ja sigui que es mantinguin les beques que teniem, i de no ser així que es reobri l'escola rural que ja existía i d'aquesta manera els nens no haurien d'estar 40 min. al matí i 40 a la tarda dalt d'un autocar i podrien dinar a casa sense cap problema.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada