dimarts, 24 de juny del 2014

TOT IGUAL

El dijous 19 de Juny de 2014 i penúltim dia de curs escolar vam fer la marxa reivindicativa des del Barri de l'Estació de La Molina fins a l'Escola Bac de Cerdanya d'Alp. Nens, la majoria de 3 a 5 anys, pares i amics vam caminar quasi dues hores per la carretera general per arribar fins l'escola a on van els nostres fills.
La marxa era per demostrar que els nens de la Molina no poden anar caminant a l'escola ja que estem a més de 8km. d'aquesta.
Ens queixàvem del fet que tot i viure tant lluny s'ens han tret les ajudes de transport i menjador pel curs vinent. Per això demanem que si no podem tornar a aconseguir aquestes ajudes, perquè la llei està mal feta, que es reobri l'escola que existia en la Molina ja que són molts els nens afectats. D'aquesta manera els nens podrien anar la majoria caminant a l'escola i a dinar a casa.

Vam tenir força ressò mediàtic tenint en compte que ho vam decidir 5 dies abans perquè en la reunió amb l'Ajuntament vam veure que de moment no avançàvem en el tema.

Gràcies a Mossos d'Esquadra per fer el seguiment i donar pas alternatiu als cotxes per l'altra carril.
I gràcies també a el professorat i direcció de l'Escola Bac de Cerdanya que quan vam arribar a Alp van sortir a rèbren's i ens van preparar l'equip de megafonia per a poder llegir la nota de premsa.


A dia d'avui la situació està estancada. Se'ns diu que s'han anat a trucar moltes portes però de moment cap solució, només veiem com a possibilitat que es solucioni el tema del transport.

Per part del Departament a part de comentar-nos que el ressò mediàtic no ens ajuda (ho sentim però no hi estem d'acord amb aquesta afirmació), s'ens ha comentat que reobrir l'escola pel Setembre és massa just i no entrem dins els terminis. Clar que tots sabem que això de terminis depèn de les ganes i de les presses de les coses perquè han pogut fer una llei per a coronar un rei en 15 dies. Si a nosaltres ens haguessin avisat abans de la situació abans hauriem fet els tràmits per a sol.licitar l'escola. Si ells amb 2 mesos no poden reobrir una escola, nosaltres en 2 mesos no podem disposar de 300 € cada mes durant 9 mesos seguits per a fer front a aquesta despesa, que ens ho haguessin avisat abans.

A part, volem explicar que a dia d'avui encara no tenim per escrit ni per part del Consell Comarcal, ni per part del Departament d'Ensenyament que se'ns treuen aquestes beques, tot ha estat informat o per telèfon o en reunions.
I sense un document per escrit els advocats ens diuen que no podem moure cap recurs, ni res. Ja fa més de 15 dies que vam demanar-ho mitjançant instància a Consell Comarcal i de moment res de res. No volem pensar malament però hi ha alguna cosa que fa pudor. Igualment fa més de 10 dies que esperem de Serveis Territorials de Girona els papers per a la sol-licitut de reobrir l'escola però tampoc ens han arribat, així és fàcil dir després que no entrem en els terminis.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada