dijous, 22 d’octubre del 2015

TROBADA SOBRE BOLETS OCTUBRE 2015


El passat 10 d'Octubre vam fer la que ja s'està convertint com a tradicional Trobada de Bolets i la seva cuina.

A les 10 del matí, qui va voler va venir al Xalet per sortir amb els cistells cap a diferents zones de la Molina a fer la recol.lecta. Els més experts van ajudar a els que s'iniciaven en l'afició.

Cap a les 14:00 tothom va venir a dinar, tant els que havien estat caçant bolets a la Molina, com els que venien de Saillagosa o altres zones de la Cerdanya.

En total una taula de més de 30 persones preparades per a degustar el primer menú que havíem preparat per a la degustació de diferents espècies de bolets. Carpaccio de ceps amb pinyons, lasagna de bolets i butifarra amb barreja de bolets.

Cap a les 17:00, a la sala polivalent, entre tots vam classificar totes les espècies trobades ajudats per a diferents fitxes i llibres. Vam aprendre coses concretes de les diferents espècies i vam descobrir  que el conegut rovelló pot tenir fins a 4 varietats diferents cadascuna amb les seves particularitats.

El resultat va ser que aquest any hem aconseguit classificar 47 espècies trobades totes a la Cerdanya.

Per acabar la festa un sopar de "platillo" amb empanadilles de ceps, amanaida de camagrocs, angules de muntanya (fet també amb camagrocs), sopa de fredolics.

Moltes gràcies a tots per compartir aquesta jornada amb nosaltres esperem poder continuar organitzant-les els propers anys.











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada